Links

The Cyber Hymnal

Een site met 2300 meest engels-talige hymnes. Met orgelspel. En informatie over dichters en componisten.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:36

The Choral Public Domain Library

Een site met inmiddels ruim 9000 gratis partituren (grotendeels in PDF-formaat) met koormuziek. Er is ook muziek onder een bijzondere licentie, de CPDL License, die niet alleen vrij gekopiëerd mag worden, maar ook gewijzigd/ verbeterd/ vertaald etc.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:35

Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek

Informatie over activiteiten, muziekuitgaven, en tijdschrift 'Musica Sacra' van de Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek. Op de websute ook allerlei andere kerkmuzikale achtergrondinformatie.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:34

Taizé

De site van de bekende broedergemeenschap in het zuiden van Frankrijk. Een prachtige, veeltalige en handige site, waarop veel teksten en muziek kunnen worden gedownload. Heel fraai is dat MIDI bestanden kunnen worden afgespeeld met naar keuze sopraan, alt, tenor of bas versterkt, of met een voorbeeld van een gitaarbegeleiding.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:34

Protestantse Kerk in Nederland, afdeling Kerkmuziek

De site van de afdeling Kerkmuziek van het Protestants Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland. Men vindt hier belangrijke informatie over activiteiten (Liedboekdag, Kerkmuziekdagen), het cursuswerk, de Regeling voor de Kerkmuziek/Kerkmusici, etc.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:33

Remonstrantse Broederschap

Informatie over de Remonstrantse Broederschap. In de diensten van de remonstranten wordt het Liedboek voor de Kerken gebruikt. De Remonstrantse Broederschap participeert in de Interkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK).

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:33

Muziekuitgeverij Nootzaak

Site van Muziekuitgeverij Nootzaak, een fonds van koormuziek voor de kerk, en van componist/kerkmusicus Dirk Zwart.

dirkzwart – 5 juni, 2005 – 23:32

Oude Schotse/Engelse Psalters

Een schat aan Engels-talige psalmberijmingen uit Schotse en Engelse bundels uit de 16e tot de 19e eeuw. Teksten voorzien van midi-muziek.

jhofland – 5 juni, 2005 – 23:32

Protestantse Kerk in Nederland

De site van de Protestantse Kerk in Nederland, sinds 2004 de samenvoeging van de Nederlandse Hervormde Kerk (NH), de Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN) en de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden. Deze kerken gebruiken het Liedboek voor de Kerken en participeren in de Interkerkelijek Stichting voor het Kerklied (I.S.K.). Veel links, informatie en verwijzingen naar sites van vele plaatselijke gemeentes.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:32

Melodieën van psalmen en andere liederen

Op de site van de Hervormde Gemeente te Dinteloord staan MIDI-versies van de melodieën uit het Geneefse Psalter, de Gezangen uit het Liedboek voor de Kerken, de Hervormde Bundel 1938 en de Evangelische Liedbundel.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:31