Links

Die christliche Liederdatenbank

Die christliche Liederdatenbank is een database met gegevens van Duitstalige kerkliederen.
Om auteursrechtelijke redenen zijn teksten en melodiën niet opgenomen, m.u.v. teksten die niet meer auteursrechtelijk beschermd zijn.

Pieter Endedijk – 22 september, 2009 – 14:12

Hymnary.org

Een nieuwe en fraaie website dat als een database voor Engelse liederen gebruikt kan worden, met uitgebreide zoekfuncties.

Pieter Endedijk – 15 september, 2009 – 19:15

Website van dr. Koenraad Ouwens

Een prachtige website van dr. Koenraad Ouwens, o.a. docent liturgiewetenschap aan de universiteiten van Utrecht en Bern, maar ook nauw betrokken geweest bij de samenstelling van het Oud-Katholiek Gezangboek (1990, tweede editie 2006) en het Oud-Katholiek Kerkboek (1993).
Op de webstite vindt men interessante informatie over diverse onderwerpen. Er is ook veel materiaal te downloaden, waaronder begeleidingen voor de liederen uit genoemd gezangboek.

Pieter Endedijk – 5 december, 2008 – 15:58

Canon van het protestantse kerklied

In opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland is in 2007 een Canon van het protestantse kerklied samengesteld. Het is een keuze uit de rijke liederenschat van de kerk.

De canon wil de protestantse geloofstraditie laten weerklinken.
De teksten zijn begrijpelijk voor mensen van vandaag; of ze nu wel of niet naar de kerk gaan.
Elk lied geeft een tijdsbeeld uit de markante geschiedenis van de protestantse kerk. De tekst en de melodie komen uit dezelfde periode.
Zo'n lied ligt goed in het gehoor, de melodie nodigt je uit om mee te zingen.
Deze liederen kun je meenemen op je levensweg, want ze horen bij de hoogte- en dieptepunten van het leven.

Pieter Endedijk – 17 december, 2008 – 10:35

Den Danske Salmebog 2002

Op deze website van de Deense liedbundel Den Danske Salmebog (2002) vindt men o.a. alle teksten van de liederen en is de muziek te horen.

Pieter Endedijk – 1 oktober, 2007 – 16:21

Musica Religiosa.nl

Website van IKON Radio, via welke ook de radio-uitzendingen van de IKON kunnen worden beluisterd.

webmaster – 12 januari, 2007 – 23:16

Zingt Jubilate

Het officiële liedboek van de Vlaamse katholieke kerkgemeenschap verscheen voor het eerst in 1976. Op 1 oktober 2006 is de tweede editie verschenen. Deze nieuwe editie is een grondig gereviseerde en aangevulde uitgave. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Averbode, in samenwerking met de Interdiocesane Commissie voor Liturgische Zielzorg (ICLZ). Tegelijkertijd met de eenstemmige uitgave is ook een uitgave verschenen met orgelbegeleidingen. Dit 'Orgelboek 2' bevat begeleidingen van de Nederlandse gezangen, de nummers 101 t/m 999. 'Orgelboek 1', met begeleidingen van liturgische gezangen, psalmrefreinen en Latijnse gezangen (de nummers 1 t/m 88) zal vermoedelijk in 2007 verschijnen.

Pieter Endedijk – 16 oktober, 2006 – 09:22

X - Liedjes voor de onbekende

Liedjes voor de onbekende is een bundel met 82 vrijzinnige psalmen die allemaal voorzien zijn van noten en akkoorden (in pdf formaat met een uitstekende printkwaliteit). De liedjes zijn ook beschikbaar als audio (mp3 files: karaoke en vocaal). Ze liggen goed in het gehoor en zijn eenvoudig in te studeren. Voor veel liederen zijn er begeleidingen (ook weer in pdf formaat).
De liederen zijn copyright-vrij te gebruiken. U mag de bundel net zo veel en net zo vaak kopiëren als u wilt (lees de voorwaarden). De liederen kunnen dus zonder problemen in een liturgie worden afgedrukt.

henkharmsen – 19 juni, 2006 – 08:36

Juicht Aarde.nl

Een levendige site met ondermeer uitstekende midi-bestanden van veel liederen uit talrijke bundels.

webmaster – 16 april, 2006 – 07:26

Glorieklokken

Alle teksten uit de bundel "Glorieklokken", met een index op eerste regels van de liederen en van de koren.

webmaster – 27 januari, 2006 – 08:56