De eerste liedboeken op een kerkbank in Monnickendam, bij de presentatie in 2013.

In 2013 verscheen ‘Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk.’ Deze bundel bevat meer dan 1400 liederen en teksten. Bedoeld om te gebruiken in de zondagse eredienst, maar ook in kleinere kring en thuis. Als bron van inspiratie.

Het unieke van dit liedboek schuilt in de veelzijdigheid. De liederen komen uit allerlei christelijke tradities. Er staan Psalmen in, op verschillende manieren te zingen. Er zijn gezangen van lof of gebed. Bijbelse vertelliederen. Liederen uit heel de wereldkerk. Liturgische liederen en meditatieve zangvormen. Verschillende genres. De liederen zijn te begeleiden op orgel of piano, soms ook geschikt voor een band, slagwerk of om a capella te zingen. Voor veel kerkgangers combineert dit liedboek oud vertrouwd met gloednieuw.

Het Liedboek bevat niet alleen liederen, maar ook gebeden en gedichten. Voor verschillende momenten van de dag. En om te gebruiken in pastorale contacten of rond vergaderingen en bijeenkomsten.

Aan dit Liedboek hebben mensen uit de acht kerken van de ISK (Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied) samen gewerkt. Het is het meest recente grote project van de ISK. Inmiddels is er een nieuw project gestart: meer Psalmen? Op zoek naar meer variatie om de 150 Psalmen te zingen (meer informatie).

Bij dit liedboek is ook een online versie gemaakt voor de beamer en er zijn koorboeken en begeleidingsmappen verkrijgbaar. Zie www.liedboek.nl. Voor wie meer wil weten over de achtergronden van de liederen is er een online-naslagwerk: www.liedboekcompendium.nl.