Bladmuziek

Internationale Arbeitsgemeinschaft fur Hymnologie

De home-page van de IAH, een groep van enkele honderden hymnologen over de gehele wereld. Elke twee jaar wordt door de IAH een belangrijke conferentie gehouden. Op de site ook links naar zusterorganisaties.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:26

Ierse Liturgische Muziek

Informatie over componisten van Ierse folk-achtige liturgische muziek en hun werk. Samples van vrijwel alle op CD opgenomen songs zijn binnen enkele minuten binnen te halen van het internet. Aan te bevelen is de link naar GIA publications, uitgever van alles wat het meeste wat Katholiek USA te bieden heeft aan kerkmuziek.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:26

Centrum voor de Kerkzang

Het Centrum voor de Kerkzang zet zich op allerlei manieren in voor de vocale liturgische muziek. Zij richt zich daarbij vooral op cantorijen en koren, cantores en dirigenten, zangers en belangstellenden die in tal van geloofsgemeenschappen participeren in de kerkmuziek. Als zelfstandige stichting werkt het Centrum onafhankelijk van de kerken. Ze voelt zich overigens wel nauw bij de kerken betrokken.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:20

Book of Praise (canrc.org)

Het Book of Praise van de Canadian & American Reformed Churches is reeds gedeeltelijk beschikbaar in PDF formaat. Opvallend is het psalter: dit is de enige Engelstalige psalmberijming ter wereld die alle 150 psalmen heeft opgenomen, mét de originele Geneefse melodieën. -- Dank aan Frank Ezinga

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:20