Teksten

X - Liedjes voor de onbekende

Liedjes voor de onbekende is een bundel met 82 vrijzinnige psalmen die allemaal voorzien zijn van noten en akkoorden (in pdf formaat met een uitstekende printkwaliteit). De liedjes zijn ook beschikbaar als audio (mp3 files: karaoke en vocaal). Ze liggen goed in het gehoor en zijn eenvoudig in te studeren. Voor veel liederen zijn er begeleidingen (ook weer in pdf formaat).
De liederen zijn copyright-vrij te gebruiken. U mag de bundel net zo veel en net zo vaak kopiëren als u wilt (lees de voorwaarden). De liederen kunnen dus zonder problemen in een liturgie worden afgedrukt.

henkharmsen – 19 juni, 2006 – 08:36

Juicht Aarde.nl

Een levendige site met ondermeer uitstekende midi-bestanden van veel liederen uit talrijke bundels.

webmaster – 16 april, 2006 – 07:26

Thuisbasis van het programma Kerklied

Liederendatabase programma voor allerlei liedbundels. Tevens geschikt voor het maken van liturgieën. Alleen tekst!

agheyden – 5 juni, 2005 – 23:36

The Cyber Hymnal

Een site met 2300 meest engels-talige hymnes. Met orgelspel. En informatie over dichters en componisten.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:36

Taizé

De site van de bekende broedergemeenschap in het zuiden van Frankrijk. Een prachtige, veeltalige en handige site, waarop veel teksten en muziek kunnen worden gedownload. Heel fraai is dat MIDI bestanden kunnen worden afgespeeld met naar keuze sopraan, alt, tenor of bas versterkt, of met een voorbeeld van een gitaarbegeleiding.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:34

Lutheran Hymnals Online

Fraaie site met veelal goede midimuziek. Een citaat: "What else? This site holds 5 complete Lutheran Hymnals, "The Lutheran Hymnal" in midi, "Lutheran Worship" in midi, "Hymnal Supplement 98", "Lutheran Book of Worship" and "With One Voice". We have original hymn arrangements for organ, and for brass quintet - presented in midi. We also have our contemporary hymn section, where original arrangements traditional hymns are done in folk, country western and rock styles. Our reference section contains several special indexes, a scripture index to hymns, a topical index to hymns, and various cross

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:30

Liederen, geestelijk en wereldlijk

Allerlei liederen, vaak vrij te gebruiken, in één- en meerstemmige zettingen van o.a. Ivo Bouwmans.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:29

Duitse kerkliederen

Een nieuwe Engelstalige site over het Duitse kerklied met veel teksten. De site is nog in opbouw. Het is de bedoeling dat op den duur ook midi-files van de liederen beschikbaar zijn.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:23

Book of Praise (canrc.org)

Het Book of Praise van de Canadian & American Reformed Churches is reeds gedeeltelijk beschikbaar in PDF formaat. Opvallend is het psalter: dit is de enige Engelstalige psalmberijming ter wereld die alle 150 psalmen heeft opgenomen, mét de originele Geneefse melodieën. -- Dank aan Frank Ezinga

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:20

Anglican Online Hymnal

Eén van de meest complete verzamelingen engelstalige gezangen op het internet. Meer dan 2000 liederen met tekst en muziek.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:14
XML-feed