Uitgevers

Zingend Geloven

De Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied verzamelt nieuwe kerkliederen en publiceert deze in de serie 'Zingend Geloven'. Het gaat hierbij om liederen die (nog) niet elders gepubliceerd zijn. Er zijn acht deeltjes verschenen. Ook is er een registeruitgave verschenen, met overzichten op titel, dichters en componisten, bijbelteksten en liturgisch gebruik.
De bundels worden in opdracht van de ISK uitgegeven door Uitgeverij Boekencentrum te Zoetermeer. Op de website van deze uitgeverij kan men meer informatie vinden over beschikbaarheid, prijzen etc., zowel van de eenstemmige als de meerste

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:38

Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek

Informatie over activiteiten, muziekuitgaven, en tijdschrift 'Musica Sacra' van de Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek. Op de websute ook allerlei andere kerkmuzikale achtergrondinformatie.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:34

Muziekuitgeverij Nootzaak

Site van Muziekuitgeverij Nootzaak, een fonds van koormuziek voor de kerk, en van componist/kerkmusicus Dirk Zwart.

dirkzwart – 5 juni, 2005 – 23:32

Ierse Liturgische Muziek

Informatie over componisten van Ierse folk-achtige liturgische muziek en hun werk. Samples van vrijwel alle op CD opgenomen songs zijn binnen enkele minuten binnen te halen van het internet. Aan te bevelen is de link naar GIA publications, uitgever van alles wat het meeste wat Katholiek USA te bieden heeft aan kerkmuziek.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:26

Centrum voor de Kerkzang

Het Centrum voor de Kerkzang zet zich op allerlei manieren in voor de vocale liturgische muziek. Zij richt zich daarbij vooral op cantorijen en koren, cantores en dirigenten, zangers en belangstellenden die in tal van geloofsgemeenschappen participeren in de kerkmuziek. Als zelfstandige stichting werkt het Centrum onafhankelijk van de kerken. Ze voelt zich overigens wel nauw bij de kerken betrokken.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:20

Auteursrechten

Ook kerken en gemeenten zijn gehouden aan auteursrechten. Het hoeft in dit verband geen betoog dat de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied namens de auteurs zorgvuldig wil omgaan met het verlenen van toestemming voor overname van liederen uit het Liedboek. Lees ook het artikel van de hand van mr. Gijs de Jong, medewerker bij het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:15
XML-feed