Informatie

De Gouden Gids voor Experimenten met Kerkdiensten

Deze databank met namen en gegevens van personen en organisaties is een onderdeel van de officiële SOW-kerken-site en is speciaal samengesteld voor liturgiecommissies, voorgangers, kerkenraden, jeugddienstgroepen, enz., die "meer willen dan het gewone" en experimenten niet schuwen.

JR – 5 juni, 2005 – 23:39

The Cyber Hymnal

Een site met 2300 meest engels-talige hymnes. Met orgelspel. En informatie over dichters en componisten.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:36

Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek

Informatie over activiteiten, muziekuitgaven, en tijdschrift 'Musica Sacra' van de Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek. Op de websute ook allerlei andere kerkmuzikale achtergrondinformatie.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:34

Taizé

De site van de bekende broedergemeenschap in het zuiden van Frankrijk. Een prachtige, veeltalige en handige site, waarop veel teksten en muziek kunnen worden gedownload. Heel fraai is dat MIDI bestanden kunnen worden afgespeeld met naar keuze sopraan, alt, tenor of bas versterkt, of met een voorbeeld van een gitaarbegeleiding.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:34

Protestantse Kerk in Nederland, afdeling Kerkmuziek

De site van de afdeling Kerkmuziek van het Protestants Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland. Men vindt hier belangrijke informatie over activiteiten (Liedboekdag, Kerkmuziekdagen), het cursuswerk, de Regeling voor de Kerkmuziek/Kerkmusici, etc.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:33

Lift up your hearts

Uitgebreide en zeer fraaie website van de Evangelisch Lutherse Kerk in Canada, met name met betrekking tot de eredienst. Veel nuttige links, ook naar artikelen, kunst en muziek.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:30

Lutheran Hymnals Online

Fraaie site met veelal goede midimuziek. Een citaat: "What else? This site holds 5 complete Lutheran Hymnals, "The Lutheran Hymnal" in midi, "Lutheran Worship" in midi, "Hymnal Supplement 98", "Lutheran Book of Worship" and "With One Voice". We have original hymn arrangements for organ, and for brass quintet - presented in midi. We also have our contemporary hymn section, where original arrangements traditional hymns are done in folk, country western and rock styles. Our reference section contains several special indexes, a scripture index to hymns, a topical index to hymns, and various cross

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:30

Kerkmuziek.Boogolinks.nl

Een enorme (à la startpagina.nl) verzameling links naar vooral Nederlandse sites en personen m.b.t. kerkmuziek.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:27

Koormuziek.Pagina.nl

De startpagina.nl dochter over koormuziek. Enorm veel links, ook naar kerkkoren, cantorijen, gospelkoren en sites van individuele koordirigenten.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:27

Internationale Arbeitsgemeinschaft fur Hymnologie

De home-page van de IAH, een groep van enkele honderden hymnologen over de gehele wereld. Elke twee jaar wordt door de IAH een belangrijke conferentie gehouden. Op de site ook links naar zusterorganisaties.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:26
XML-feed