Audio

Musica Religiosa.nl

Website van IKON Radio, via welke ook de radio-uitzendingen van de IKON kunnen worden beluisterd.

webmaster – 12 januari, 2007 – 23:16

X - Liedjes voor de onbekende

Liedjes voor de onbekende is een bundel met 82 vrijzinnige psalmen die allemaal voorzien zijn van noten en akkoorden (in pdf formaat met een uitstekende printkwaliteit). De liedjes zijn ook beschikbaar als audio (mp3 files: karaoke en vocaal). Ze liggen goed in het gehoor en zijn eenvoudig in te studeren. Voor veel liederen zijn er begeleidingen (ook weer in pdf formaat).
De liederen zijn copyright-vrij te gebruiken. U mag de bundel net zo veel en net zo vaak kopiëren als u wilt (lees de voorwaarden). De liederen kunnen dus zonder problemen in een liturgie worden afgedrukt.

henkharmsen – 19 juni, 2006 – 08:36

Juicht Aarde.nl

Een levendige site met ondermeer uitstekende midi-bestanden van veel liederen uit talrijke bundels.

webmaster – 16 april, 2006 – 07:26

The Cyber Hymnal

Een site met 2300 meest engels-talige hymnes. Met orgelspel. En informatie over dichters en componisten.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:36

The Choral Public Domain Library

Een site met inmiddels ruim 9000 gratis partituren (grotendeels in PDF-formaat) met koormuziek. Er is ook muziek onder een bijzondere licentie, de CPDL License, die niet alleen vrij gekopiëerd mag worden, maar ook gewijzigd/ verbeterd/ vertaald etc.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:35

Taizé

De site van de bekende broedergemeenschap in het zuiden van Frankrijk. Een prachtige, veeltalige en handige site, waarop veel teksten en muziek kunnen worden gedownload. Heel fraai is dat MIDI bestanden kunnen worden afgespeeld met naar keuze sopraan, alt, tenor of bas versterkt, of met een voorbeeld van een gitaarbegeleiding.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:34

Oude Schotse/Engelse Psalters

Een schat aan Engels-talige psalmberijmingen uit Schotse en Engelse bundels uit de 16e tot de 19e eeuw. Teksten voorzien van midi-muziek.

jhofland – 5 juni, 2005 – 23:32

Melodieën van psalmen en andere liederen

Op de site van de Hervormde Gemeente te Dinteloord staan MIDI-versies van de melodieën uit het Geneefse Psalter, de Gezangen uit het Liedboek voor de Kerken, de Hervormde Bundel 1938 en de Evangelische Liedbundel.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:31

Lutheran Hymnals Online

Fraaie site met veelal goede midimuziek. Een citaat: "What else? This site holds 5 complete Lutheran Hymnals, "The Lutheran Hymnal" in midi, "Lutheran Worship" in midi, "Hymnal Supplement 98", "Lutheran Book of Worship" and "With One Voice". We have original hymn arrangements for organ, and for brass quintet - presented in midi. We also have our contemporary hymn section, where original arrangements traditional hymns are done in folk, country western and rock styles. Our reference section contains several special indexes, a scripture index to hymns, a topical index to hymns, and various cross

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:30

Liederen, geestelijk en wereldlijk

Allerlei liederen, vaak vrij te gebruiken, in één- en meerstemmige zettingen van o.a. Ivo Bouwmans.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:29
XML-feed