Op weg naar een nieuw liedboek - Rotterdam

27 mei 2008 - 20:00
27 mei 2008 - 22:00
Etc/GMT-2

Open Hof, Hesseplaats 221, 3069 EA Rotterdam

In april 2007 heeft de synode van de Protestantse Kerk in Nederland besloten dat er in 2012 een nieuw liedboek moet komen.
De Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK) heeft de opdracht gekregen dit liedboek te gaan samenstellen.
Hoe gaat dat liedboek eruit zien?
Wat zal er anders zijn dan in het huidige liedboek?
Bepalen alleen vakmensen wat erin komt of hebben gemeenteleden ook inspraak?
De nota Een nieuw liedboek, waarop de synode het besluit heeft gebaseerd, laat de contouren van dat nieuwe liedboek zien.
Een avond om veel vragen te kunnen stellen, maar vooral om veel te zingen, om zo al iets te proeven van wat over enkele jaren komt.

Inleiding: Pieter Endedijk; predikant, kerkmusicus en coördinator van het project nieuw liedboek
Informatie: dhr. Frans Vlastuin, tel.: 010 421 03 54

Pieter Endedijk – 3 april, 2008 – 20:37

Nieuwe liederen

In voorbereiding op dit moment is het project 'De Zon en het Water'. Teksten zijn van mij, muziek van Remco Hakkert. Het is een serie van liederen die, in combinatie met gedichten, een theaterproductie gaan vormen. De nummers zijn nog niet uitgegeven. Deze maanden is de gospelformatie REAL, olv Wibo Hijink aan het proefdraaien met een aantal nummers. Deze nummers maken veel indruk in de kerken waar ze komen. Omdat het bruikbaar is in kerkdiensten, het de mensen stil doet worden, de nummers impact hebben, vraag ik me af of er liederen bij zitten die in het nieuwe liedboek zouden kunnen passen. Voor iets meer info: www.nieuwewegen.eu, en dan het hoofdstukje 'De Zon en het Water'.

Annelien Bij de... – 14 april, 2008 – 16:59