Webradio Musica Religiosa

In de loop van april 2007 gaat Musica Religiosa webradio van start. Het wordt een 7x24 uurszender met christelijk-religieuze muziek van goede kwaliteit. Zowel vocale als instrumentale muziek, waaronder orgelmuziek zullen worden geprogrammeerd.
Aanvankelijk zal in grote blokken worden geprogrammeerd (Musica Religosa Matinée in de ochtend; Musica Religiosa Meridiem in de middag; Musica Religiosa Neerlandica met Nederlands werk in de avond; Musica Religiosa Nocturna in de nacht). In de loop van dit jaar wordt een verdere verfijning in de programmering aangebracht met specifiekere soorten muziek op bepaalde uren, mogelijk verzoeken van luisteraars, toptienen, speciale ensembles/organisten, openen van het IKON opname-archief enz. Met name overdag is het de bedoeling heel toegankelijk te programmeren. Per cd zullen niet meer dan één of enkele niet te downloaden tracks gedraaid worden. Als bezoekers meer willen horen kunnen ze de cd bestellen via een eenvoudige link op de bijbehorende website. Daarop kunnen ze ook zien welk nummer wordt gedraaid, wie de uitvoerenden zijn e.d. Deze informatie blijft na het nummer nog enige tijd beschikbaar.
Het wordt een officieel kanaal van de Nederlandse Publieke Omroep en zal niet alleen via www.musicareligiosa.nl worden aangeboden, maar o.a. ook op de homesite van de publieke omroep. Zo veel mogelijk organisaties zal worden gevraagd door te linken naar dit kanaal. Ook vindt overleg plaats met een regionaal radiostation over een mogelijke uitzending via de ether.
Het is een samenwerkingsproject van IKON (Inter-Kerkelijke Omroep Nederland) en ZvK (Zendtijd voor Kerken)

Pieter Endedijk – 5 april, 2007 – 12:31