Links

Lift up your hearts

Uitgebreide en zeer fraaie website van de Evangelisch Lutherse Kerk in Canada, met name met betrekking tot de eredienst. Veel nuttige links, ook naar artikelen, kunst en muziek.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:30

Lutheran Hymnals Online

Fraaie site met veelal goede midimuziek. Een citaat: "What else? This site holds 5 complete Lutheran Hymnals, "The Lutheran Hymnal" in midi, "Lutheran Worship" in midi, "Hymnal Supplement 98", "Lutheran Book of Worship" and "With One Voice". We have original hymn arrangements for organ, and for brass quintet - presented in midi. We also have our contemporary hymn section, where original arrangements traditional hymns are done in folk, country western and rock styles. Our reference section contains several special indexes, a scripture index to hymns, a topical index to hymns, and various cross

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:30

Liederen, geestelijk en wereldlijk

Allerlei liederen, vaak vrij te gebruiken, in één- en meerstemmige zettingen van o.a. Ivo Bouwmans.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:29

Liedboek van die kerk

In 2001 hebben de Nederduitse Gereformeerde Kerk en de Nederduitsch Hervormde Kerk van Afrika (Zuid-Afrika) een gezamenlijk liedboek in gebruik genomen: 'Liedboek van die kerk'. Op de site zijn van 30 van de in totaal 602 liederen de tekst en de muziek in een mp3-bestand opgenomen.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:28

Kerknet.nl

Een provider die plaats biedt aan verschillende sites van Nederlandse (voornamelijk RK) kerken.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:27

Kerkmuziek.Boogolinks.nl

Een enorme (à la startpagina.nl) verzameling links naar vooral Nederlandse sites en personen m.b.t. kerkmuziek.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:27

Koormuziek.Pagina.nl

De startpagina.nl dochter over koormuziek. Enorm veel links, ook naar kerkkoren, cantorijen, gospelkoren en sites van individuele koordirigenten.

webmaster – 5 juni, 2005 – 23:27

Internationale Arbeitsgemeinschaft fur Hymnologie

De home-page van de IAH, een groep van enkele honderden hymnologen over de gehele wereld. Elke twee jaar wordt door de IAH een belangrijke conferentie gehouden. Op de site ook links naar zusterorganisaties.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:26

Ierse Liturgische Muziek

Informatie over componisten van Ierse folk-achtige liturgische muziek en hun werk. Samples van vrijwel alle op CD opgenomen songs zijn binnen enkele minuten binnen te halen van het internet. Aan te bevelen is de link naar GIA publications, uitgever van alles wat het meeste wat Katholiek USA te bieden heeft aan kerkmuziek.

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:26

Hedendaagse Kerkmuziek

Nederlandstalige emaildiscussiegroep. De moderator: "Kan hedendaagse muziek een waardevolle plaats hebben in de liturgie? Of is elk initiatief in deze bij voorbaat gedoemd te mislukken? Wordt het succes van zulke initatieven bepaald bij meerderheid van stemmen?" In deze groep kan men terecht voor het uitwisselen van nieuwtjes, opinies, uitvoeringsaankondigingen, smaak en alles wat u denkt dat nog meer van belang is voor een levendige discussie over hedendaagse kerkmuziek.

jhofland – 5 juni, 2005 – 23:25