Links

Afstemmen op de Allerhoogste

Weblog met in 2006 elke dag drie bijbelteksten. Aan het eind van het jaar is de hele Bijbel (Vertaling: NBV) gelezen.

webmaster – 4 januari, 2006 – 00:03

Liedboek voor de Kerken concordantie op CD-ROM

Het Liedboek voor de Kerken in digitale versie. Bevat de volledige inhoud van het Liedboek voor de Kerken en een doorzoekbare concordantie op trefwoorden, bijbelplaatsen etc. en de eenstemmige notatie met of zonder de tekst van het eerste couplet. Daarnaast een audio-opname van elke melodie.

De notatie en geluidsvoorbeelden zijn opgeslagen in moderne open standaarden: PNG voor de notatie en Ogg Vorbis voor de geluidsbestanden. Deze informatie is hierdoor prima toegankelijk voor gebruikers van alle besturingssystemen.

Helaas werkt de zoekinterface slechts onder MS-Windows: de informatie is niet als databasebestand bijgevoegd maar meegebakken in het .exe-bestand.

webmaster – 27 september, 2005 – 15:58

Gezangen voor Liturgie (GvL)

De onlangs geheel vernieuwde homepage van de meest gebruikte gezangenbundel in de katholieke liturgie: Gezangen voor Liturgie.

webmaster – 24 augustus, 2005 – 23:17

Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek (ISOK)

De ISOK is een samenwerking van RK en PKN met als voornaamste doel om voor nu en in de toekomst te zorgen voor een voldoende aantal professioneel opgeleide kerkmusici - organisten en dirigenten.

webmaster – 22 augustus, 2005 – 19:22

Het Orgel

Tijdschrift van de Koninklijke Nederlandse Organisten Vereniging.

webmaster – 19 juli, 2005 – 11:27

Tussentijds

Tussentijds biedt een verzameling van 217 nieuwe liederen die hun waarde in de eredienst reeds ruimschoots hebben bewezen. De liederen zijn hoofdzakelijk afkomstig uit bundels als Gezangen voor Liturgie, Oud-Katholiek Gezangboek, Zingend Geloven, Alles wordt Nieuw en Eva's Lied.

webmaster – 19 juli, 2005 – 11:23

De Gouden Gids voor Experimenten met Kerkdiensten

Deze databank met namen en gegevens van personen en organisaties is een onderdeel van de officiële SOW-kerken-site en is speciaal samengesteld voor liturgiecommissies, voorgangers, kerkenraden, jeugddienstgroepen, enz., die "meer willen dan het gewone" en experimenten niet schuwen.

JR – 5 juni, 2005 – 23:39

Zingend Geloven

De Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied verzamelt nieuwe kerkliederen en publiceert deze in de serie 'Zingend Geloven'. Het gaat hierbij om liederen die (nog) niet elders gepubliceerd zijn. Er zijn acht deeltjes verschenen. Ook is er een registeruitgave verschenen, met overzichten op titel, dichters en componisten, bijbelteksten en liturgisch gebruik.
De bundels worden in opdracht van de ISK uitgegeven door Uitgeverij Boekencentrum te Zoetermeer. Op de website van deze uitgeverij kan men meer informatie vinden over beschikbaarheid, prijzen etc., zowel van de eenstemmige als de meerste

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:38

Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB

Informatie over de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB. In de samenkomsten van de NPB wordt het Liedboek voor de Kerken gebruikt. De NPB participeert in de Interkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK).

Pieter Endedijk – 5 juni, 2005 – 23:37

Thuisbasis van het programma Kerklied

Liederendatabase programma voor allerlei liedbundels. Tevens geschikt voor het maken van liturgieën. Alleen tekst!

agheyden – 5 juni, 2005 – 23:36